Notice: Undefined index: type in /home/www/adb.kiev.ua/projects.php on line 6

Notice: Undefined index: year in /home/www/adb.kiev.ua/projects.php on line 7
Arch-Design Bureau » Проекти

Житловий будинок на розі вул. Почайнинської та Нижнього Валу




Проектування: 2003-2004 рр
Реалізація: 2004-2005 рр
Замовник, генпідрядник: ТОВ "Доріс"
Авторський кол-в "Арх-Дизайн Бюро":
архітектори: Приймак В., Ковальський І., Ченакал А. – менеджмент проекту, Тіліннін Ф. – конструктор, Гнатюк А. - ВК, Василенко В. – ОВ, Ковальчук М. - ЕО.


Аналогічні містобудівельні умови були і для нового житлового комплексу по непарному боці вул. Почайнинської в кварталі від Нижнього Валу до вул. Ярославської. Так історично склалося, що майданчик був вільний від забудови. На розі Ярославської та Почайнинської в 30-ті роки зруйнували Введенську церкву (зараз відновлюється), а на розі з Нижнім Валом 1-2 поверхова садиба не збереглась.

Планувальні параметри кварталу близько 150х130 м, ділянка займає кут, що дорівнює приблизно - ¼ частини кварталу. Згідно з сучасними історико-архітектурними нормами квартал віднесено до зони регулювання забудови 2-ї категорії, з обмеженою висотою будинків до 25-30 м.

Наслідуючи квартальний принцип забудови, ми запроектували кутовий 2-секційний будинок в складі: П-подібної та Г-подібної частин, що уступами відходить від “червоної лінії” в середину кварталу та каскадом підіймається від 7 до 9 поверхів к центру композиції і дозволеної в цьому районі висоти 27 м.

Планувальне рішення двору дозволило нам розмістити в середині гостьові автостоянки та дитячі майданчики.

З метою гармонійного поєднання об’єкту проектування з оточуючим середовищем, тактовного співвідношення до оточуючих будинків використано дрібне членування фасадів та глибока їх пластика, чим посилюється об’ємно-просторова організація забудови наріжної частини кварталу, підвищується рівень впорядкованості та благоустрою архітектурного середовища.

Конструкції – монолітний з/б каркас, цегляні та пінобетонні стіни, зовнішнє утеплення фасадів “Dry-Wit”.

В проекті застосовані прийоми вертикального зонування об’ємно-планувальної структури:
• Житлова частина з переліком рекомендованих Замовником квартир з 2 по 9 поверхи;
• Громадська частина – приміщення обслуговування населення на 1-му поверсі ( в одному з них тепер розміщається наше Бюро);
• Підземний автопаркінг на 100% забезпеченості квартир машино-місцями.

Площа земельної ділянки - 0,2213 га;
Площа забудови - 1860,5 м²;
Будівельний об’єм - 36843,5 м³;
Загальна площа квартир - 5772,7 м²;
Кількість квартир - 52;
Загальна площа вбудованих приміщень - 625,4 м²;
Загальна площа автопаркінгу - 1603,2 м².



« назад